Hej

Förlåt att jag inte skrivit sen julafton men jag har varit så inne i att spela Guitar hero, horse and me och mitt jdursjukhus i afrika och i australien :) Det är spelen jag fick i julklapp :) Det har inte hänt så mycket mer.
jag har bara varit på Bio med Fredrika igår, chihuahuan från Beverly Hills, den filmen var jätte bra :D Alla hundar var så söta :) Den är väldigt spännande.
Sen idag skulle jag rida en privat lektion på Robin, men när vi kom till stallet så fsa jag till i kassan att jag hade kommit, men dom sa att ajag skulle rida imorgon,l men såfixade vi så jag skulle rida Acrobat på nyårsafton istället.

Sen så skulle jag barasäga att jag inte kommer skriva på några dagar, för jag ska åka upp till borlänge och hälsa på där och om vi har tur så kommer Sofie komma med upp till sthm :D


Julafton :D:D

Julafton idag är så glad, i morse gick jag och kände på alla paket under granen, Får ju vänta tills fyra innan man får öppna paket, jag är så glad för jag fick massa saker jag önskade mig och massa saker jag inte önskade mig :D:D Men Bussan blev nog gladast för hon tumlade runt bland allt paket papper :P så söt :D
Jag blev glad över alla julklappar, men mest för Fredrikas och en av mammas julklappar Islandshästridning och privatlektion :D
och så blev jag jätte glad att det snöade :D:D fast inte så mycket, men det snöade :D

Nu kommer lite bilder på mina juliga djur



Söta!!
Tulsa och Maya totalvägrade ha tomte luva på sig:P


Sandra och Connor

Imorgon är det julafton:D:D Längtar,man jag vet typ vad som finns ialla paket ändå men det gör inge :D

idag såskulle jag träffa Fredrika, sandra och Connor :D inte träffat Connor på tre år han har vuxit så mycket och han är jätte söt :) Jag var lite engslig och prata med honom , men det gick bra han förstog det mästa. Han är inte så bra på att utala namn på saker som Bamse kallar han Bomsa, Boliboma kallar han Aliibompa och Hötorget kalalr han IamTierd.
Vi bakade pepparkakor och handlade massa saker och jag fick hålla koll på Connor såhan inte försvann.
Vi hade jätte roligt :) Han ville bo hos mig när jag sa att jag skulle åka hem, han ville också åka hem till mig, nästan hela vägen till tunnelbanan så tjatade han om att få åka hem till mig men Sandra åkte till hennes mamam istället.
Hoppas jag får träffa Connor igen snart innan han åker hem.

Hejsan!!

Skrevv inge igår :( Men nu får jag börja skriva om båda dehär dagarna :)

I söndags så var det ju ridning och vi fick rida barbacka om vi ville :D:D det var skit kul, fick Prallan :) Åhh jag älskar henne, fast hon är lite seg och envis ibland men det går, i galoppen var hon lite konstig tror hon hade kors galopp för det mesta :P jag höll på at tramla av ibland när hn blev sur på andra hästar och gör sina små "ryck". Men ramlade inte av iaf, det var faktiskt ingen som gjorde det :) Det var tur för det ser ganska läskigt ut när någon ramlar av.
Jo, just det jag ramlade ju av fast jag vet inte om det räknas, men vi skulle göra jorden runt (snurrar ett varv på hästryggen) och då gled jag likspm av när jag satt damsadel, Vet inte om det räknas, tycker du att det räknas ??
Sen skulle en ha henne så jag jag sa hej då och gav henne en morot. Sen häsade jag på Hankock och Amstel, jag röstade även på pynt tävlingen, röstade på Madonna och Hankock (inte bara för att det är älsklings hästarna, utan för att jag tyckte dom hade finast pynt)
Sen gick pappa och jag till globen och handlade lite :) Pappa handlade julklappar till mina kusiner och så. Jag tycker han är lit esent ute han har liksom bara köpt till typ fyra personer. Efter det åkte vi hem, Fredrika skulle ha tårt kalas :) och gästaerna kom halv två, hon skulle baka egen tårt botten men den blev aldeles för liten (vet inte varför) så vi gick och köpte maräng botten, Mums!! Vi var väldigt stressade! Sen gjorde vi i ordning tårtorna och dukade lagom tills gästerna kom, det var Ulf, Janika, Anders och Ali som kom :) vi hade jätte trevligt :) Sen blev jag så avundsjuk på Ulf och Janika, för dom har singstar :) Jag älskar singstar !! :D Det är as kul
Så jag följde med dom hem och sov över där, vi spelade singstar, buzz och kollade på jättemånga filmer.
Jag skulle ju rida så vi gick till stallet,bara fyra km. Vi kom ditkvart över fyra tror jag, jag hälsade på Amstel och så vänatade jag på mamma hon hade min arid saker. Sen kom hon och jag bytte om. Vi skulle ha Robin och Emil :) Dom bästa ju!! Jag blev jätte glad :) Jag gick till Emils spilta och så stog det en klunga med tjejer och vi började prata om en det ena och det andra. robin var i Nya såen gick och hämtade honom. vi var nio stycken så jag var i laget med fyra i, och vi hade emil dom första tre omgångarna och vann hur lätt som helst :D Sen byte vi till Robin och två omgångar blev precis jämna och en vann dom andra (dom fuskade jätte mycket >:() Men man är ju glad endå det var ju jätte kul:D:D 
Grenarna var Hoppning (två gånger, en gång på Robin och en gång på Emil i trav och galopp :D:D jätte kul Robin var helt galen is lutetgick inte att kntrolera honom ordentligt), potatis på sked, gå igenom ett snöre (på häst ryggen!!), borste mellan knäna och skånsk fylla (och leda hästen till baka)
Jag ledde Robin runt ridhuset så han skulle lugna ner sig, han tyckte det här var lika kul som vi :P Man såg hur besviken han blev när det var slut. 
När allt var klart så gick mamma och jag till Globen och åt middag, mamma köpte dom sista julklapparna. Mamma skulle jobba så jag åkt ehem själv och fick ta hand om pappa som var sjuk.

Om ni undrar varför det är fet text så är det för att det inte går att ta bort och ändra, till och med Fredrika har förökt men det går inte :(

Slapp dag :)

Idag vaknade jag typ elva :P Har inte gjort så mycket idag, så det finns inget och skriva om. Så det kommer lite bilder istället :)




Söta små marsvin :) <3<3 Dom bästa som finns<3<3

Jusste när vi skulle gå och köpa en gran lite tidigare så stog det värsta söta shettisen och den var värsta godis grisen :P ville ha godis hela tiden när vi gosade, men hade ingen kamera med mig så jag kunde inte ta kort:( men den var jätte söt :).


Julavslutning

Idag var det julavslutling:D:D:D:DD:D:D:D:D Jag är så glad!!!

Sen vid två på dagen så gick jag till lea för jag skulle följa med när hon ska rida :D (äntligen, har väntat i flera år)
När vi var framme gick vi runt lite och kollade så visade Lea mig lite saker, sen gick vi till klubbis och pratade med Liv och Tova, sen gick vi ut i stallet och kollade pånär några andra red.
Lea skulle rida Rita :D tror hon var ganska glad iaf, spec när Ritas skötare var där såhon fick göra iordning Rita. Liv och jag borstade Kitty.
Liv och jag fotade varje gång Lea red förbi så kamerans batteri tog slut :P Vissa bilder blev skit bra :D
När Lea gick på teori så skulle Liv och jag gå runt istallet såfasnade vi vid Pestos spilta och fick hjälpa till att pynta så det blev jätte fint :) Det var massa glitter och kulor. Sen kom Leas mamma och vi åkte hem, fick skjuts ända hem till porten :)





 

Hållå igen!!

Förlåt att jag inte skrivit på nästan på en vecka :( men jag har haft så mycket annat att göra en att just skriva på min blogg, men jag kan börja från i lördags och fram tills nu så det blir nog ganska långt inlägg :P

I lördags var vi först hos Ann och fikade och hon pratar i hundratio hela tiden så vi fick inte prata någonting, men det var iaf ganska intresant för man fick veta massa konstiga saker om hennes inerboende :P Sen fick jag hälsa på en av hennes söta katter, den var gasnka rädd men kelig och den hette Edvin och han kunde puss, ssitt och vacker tass :P Jätte söt!! :)
Sen åkte vi och åt lunch hos mormor, det var fisk och styvad spenat, jätte gott!! Mormor gör bara god mat :D
När i ätit klart åkte vi till Ombergs turisthotell där 50-årsfesten skulle vara, vi ska sova över där.
Det var int eså kul ibörjan för det var som vi bara väntade, men sen fick vi äta tårta och så fick vi ett korsord med hundra uppgifter i Tomas kunskap :P (han sm fyllde år hette Tomas) Sen hjälpte jag Johanna och Lovisa att sätta upptipspromenad lapparna, och Martin hängde med :P Han är så söt :) Sen gick alla tipspromenaden. Sen rättade vi och jag och Martin kom delad trea med någon annan, kommer inte ihåg vad personen hette :P  Sen kollade Johanna, Lovisa och jag på Ice Age ett ag tills vi skulle sätta oss vid bordet där vi skulle äta, jag skulle sitta på kanten brevid Martin, för Martin fick välja själv. Vi "barn" fick mackor till förätt, dom var jätte goda, och dom vuxna fick något annat konstigt. Mallan förätt och varmrätt så fick vi se ett bild spel från när tomas föddes tills nu. 
Sen var det varmrätt det var kött potais och massa konstiga grönsaker, det var ganska gott. Till efterrätt var det choklad mouss, det var super gott, sen gick jag ut och skulle ta lite luft och så var det ca tio fladder möss, det tyckete jag var coolt, bara sett vilda fladdermöss en gång förut. Sen spelade Johanna,lovisa, Vilma,Elin och jag kort,massor av olika sorter och åt godis och chips. Vid tolv typ gick jag och la mig, på morgonen så åt vi frukost sen skulle alla gå ut men johanna, lovisa och jag stannde kvar :) och kollade på klart på Ice Age och så började vi se på någon konstig film. Sen åkte vi till mormor. Jag var så trött så jag typ so v hela tiden kommer knappt ihåg att vi åkt ehem:P

I måndags började sista veckan, det var vanlig skoldag, hände int eså mycket bara att jag var med Lea på Tisadagen det var kul gosade med hennes katter och satt vid datorn, sen skulle hon sälja panda saker till en av hennes grannar, fast dom ville inte betala innan sågick vi dit så betalde dom som tur var :P

På onsdagen skulle vi åka till Gamlastans julmarknad :) trodde det skulle bli kul, men dt var int esåkul, Mirre var sjuk dessutom, så Lea och jag var ensamma fast vi var med Ami i början och i sluten av tiden i gamla stan. Lea och jag satt i kyrkan ett tag för där var det varmt och vi satt och pratde om massa saker. 

Idag torsdag skulle vi ha pyssel/städ dag men vi städade bara vi slutade klockan 11 det var fett skönt :) så hjälpte jag lea att bära hem hennes ggrej hon gjort i träslöjden. Sen åkte vi till farsta för att Lea skulle köpa julklappar så jag hängde med :) När vi åkte bussen förbi Natalie´s så såg vi Malin Matilda och Ebba bäranade på en pizza kartong.
När jag kom hem hade jag jätte ont i axlarna och huvet och kände mig jätte varm hoppas jag int eblir sjuk:( det skulle vara så tråkigt :(






Lite bilder från festen :P







 

Åka till mormor :)

Iad g var det Lucia, det var inte så kul, men vi hade ju nästan inga lektioner, så det var skönt.
Lussebullarna var goda och Lea, Mirre och jag  var inne i kyrkan och åt. Sen gick vi tillbaka till skolan och vi kollade på Ice Age 2, ekorren är sååå söt :)
Sen var det So men vi kollade bara på en film om miljön, den är lite skrämmande om an täkwr rfter. Sen så skulle vi ha Matte och planering men vi ahde ingen matte, Skönt!!
Utan att någon visste något så sa djole att jag, Emelie och Rikard skulle gå upp och ställa oss vid tavlan, jag fattade ingenting, sen förklade djole att vi hade svarat rätt på frågan han hade lagt in i so provet. Vi tre skullle tävla om priset (det var en grön frisbee) Frågan var vad heter portugals huvudstad? Jag fick helt hjärnsläpp, och rikard svarade rätt (inte så kontigt han kn ju allt, typ) Sen så hade vi bara planeringoch så fick vi gå och äta, fast han släppte oss förtidigt, så Lea, Mirre och JAg gick ner och satte oss utanför bilden och vi hade roligt och pratde och skartatde.
Sen gick vi och åt, risgryns gröt, Mums!!
Vi satte oss vid ett bord och Matilda och MAlin vid det bredvid sen flyttade dom till vårat bord vi hade skit kul!! Lea och Mirre gick tidigare än Malin, Matilda och jag så vi satt kvar ett tag. Sen stog vi och pratde utanför porten.  Malin skulle till sin mamma så vi hade sällskap så vi pratade om AA(andra avenyn).

Så att ni vet alla som läser min blogg (och alla som inte gör det XD) Så kommer jag int eskriva förän på Söndag/Måndag, för nu åker jag till mormor och imorgon ska jag på 50-årsfest och på söndag åker jag hem från mormor, men jag ska äta julbord med Ulf, Jannika, Anders, Ali, Mamma och Pappa. Så vi får se hur sent det blir. 


 


Klippning :D

Idag är jag frisk och gick till skolan, har saknat alla kompisar. Dom tre första lektionerna innan gympan så kollade vi på två olika filmer, en om miljön på so:n och en anna film på no:n och tink freshen, en var lite konstig och dom satt bara och pratde i en timme och tjugo minuter, och det var en kille som tydligen var 14000 år och hade vrit jesus och pratat med budda, typ. Ingen trodde honom, men sen så fick den älsta manne reda på att han hade haft samma namn som en som hade utbildat honom när han var mindre, han bytte ju namn hela tiden för att han flyttade hela tiden. Sen fick den äldre mannen en hjärt attack och dog, sen tog filmen slut. Väldigt konstig!!
Sen gick vi tillgympan och vi pratde och skattade mycket. Jag var inet med på gympan så jag satt i omklädnings rummet och väntade tills Lea var klar då gick vi till lunchen. Det var potatis bullar gansk gott.
Sen gick vi upp till trean och så var det biljad-turnerings final!! Dom som var med var Jakob, 9 (Mirres bror) och Marcus, 6 Jag hejade på JAkob och hann vann!! :) Mirre blev såklart jätte glad :)
Sen var det slöjd och jag blev klar med min hylla, äntligen!! :) Sen hjälpte jag Lea att rolla hennes vad det nu ska bli :P
På engelskan spå skulle vi redovisa våpran jul-grej och nätan ingen var blar :P det var bara några som redovisade. Men jag får väll göra klart den saken snart. Sen så bytte killarna och och tejerna plats så killarna redovisade och vi gick ner till data-salen, men det var ingen som jobbade typ. Jag gick in på min blogg och andra bloggar, sen kollade jag med Lea, christin och mirre när dom kollade på jul kalenden, sen var jag tvungen att gå hem för jag skulle klippa mig :)
Jag sa hejdå ordentligt till Christin för att hon ska ju åka till Egypten inatt, du får ha det väldigt kul där borta i Egypten!! :)

Sen kom jag hem och mamma och jag gick till frisören, fredrika km lite senare direkt till frisören, jag klippte bara topparna, men dt blev fint synd att jag inte alltid kan ha sånt här fint hår hela tiden, det går ju inte att fix till sen efter ett ag
:( men det får gå. Jag tycker inte om mitt hår!! förutom nu då.






hejhej

inte skrivit på två dagar, men nu skriver jag :)

har mest legat i sängen och tagit det lungt och tittat på TV. gosat med alla djuren, annats har det inte hänt så mycket







Bilden är tagen från New York längtar dit....



Ridning :D

Idag skulle jag rida:) JAg fick Silver, förs tblev jag ledsen, men sen tänkte jag att då kunde jag vis alla andra i min grupp att det går att få honom att röra på påkarna :P Han bet mig tre gånger och sparkade mig fem gånger under tiden jag gjorde i ordning honom.
Sen gick vi in i ridhuset och vi började, han var väldigt seg i början men andra galoppen behövde jag inte ens piska på honom, sen var han jätte bra resten av lektionen, fast vi skrittade bara och den gångarten tycker han ju bäst om :P Vi skulle göra någon konstig grej att man skulle vända hästens bakdel vid varje kon, as lätt, men alla andra behövde hjälp, vi gjorde det typ i en halv timme, as tråkigt :( Sen satt vi av och Julia skulle ha honom.
Sen åkte Fredrika och jag hem.
Jag har precis badat marsvinen :P dom är sååå söta när dom simmar :)
Sen har jag kollat på filmen Zozo ganska bra faktiskt :)


Stallet :D:D

Idag åkte jag till stallet :D:D Det var jäte kul där oc nu fick Amstel en riktigt ordemntlig ryckning, så nu är han ren tills han läger sig ner :P Sen åkte jag hem, för pappa och jag ska gå på på bio :D Madagaskar 2 för den ville pappa se :P när Alex är liten, han är sååå söt :)
Sen åkte vi hem :) den var ganska bra men den första tyckte jg var lite bättre:)

Nu sitter jag och kollar på Stjärnor på is och Lars har precis åkt ut :'(




Bästa hästen :D:D<3<3





Colly!!!

Mirre och Lea var sjuka idag :( Krya på er!!

Mamma väkte migtyp kvart i åtta, jag blev as stressad.
Men jag kom iaf bara fem minuter försent, och vi skulle ha prov och allt, men jag hann iaf göra klart provet i tid :) Det gick as dåligt men iaf :P
Sen hade vi No as tråkigt, inte kul. Fast tjejer har iaf bättre balans en killar :P För att vi inte har samma medel punkt eller va fan det heter, bryr mej iaf inte.
På tink freshen så  satt vi grupper och diskuterade olika saker, sen var det gmpa, och Christin var inte me så jag pratde ganska mycket med CAmilla, Julia och Emelie, fört gjorde vi någon konstig lek som hette här kommer vi eller va fan den hrter as tråkig iaf. Sen spelade vi fptboll och jag var Camilla, julia och emelie och vi vann:D:D Love It!!
När jag hade duschat och så, så gick jag ut i hallen och Christin men hon var inte där, så väntade jag i typ tio minuter på dom andra men dom kom inte, så jag gick hem , årkade inte äta i skolan, inte kul attvar själv i matsalen.
Sen gick jag till sklan, det var slöjd :D och malin undrade as mcket vart jag hade vit och så. Jag sanpapparde as mycket så jag blev helt sågspånig över hela mig :P Sen fick jag äntligen lacka, den kommer bli jätt efin när den är klar, det kommer nog bilder på det :)
Sen var det Engelska, fast vi hade Svenska i stället, först visade Rikard,Petar, Emelie, Julia och Axel upp sin pjäs och gud vad jag skrattde, sen spelade vi upp våran film, dåskrattde jag ennu mer :D:D det var as kul :D

efter skolan har ja gtagit det lungt och gosat med marsvinen och katterna :D Sen prade jag lite med Jonn innan han gick


Singstar :D:D

Sovmorgon idag börja klockan 9 :D Sov till halv nio :P Så skönt, mne somnade typ tolv igår :P

Fösta lektionen Bengelska :( as tråkigt, fast malin, matilda och jag skrattade as mycket, så matilda fick byta bord ;P
det hände inte så mycket roligt  förutom  att vi fick äta Algresnbilar på matten först räknade vi med dom sen åt vi upp dom :) Mums!!
Sen var det lunch och Ami satte sig vid vårat bord :) Christin, hon och jag pratade om hästar som hade dött :(
Sen var det Musik och Christin, Lea, Axel och jag körde singstar :D as kul :D Vi hade en mini turnering :) Christin vann, Lea kom tvåa och Axel kom trea :) jag kom fyra men det gjorde ingenting för det är ju viktigaste att ha kul och det har man ju :)


MVG :D

Idag har det regnat hela dagen :( inte kul! skulle vrit roligare o det snöade.

Idag har det iaf varit en roig dag :)
Första lektionen Eng inge kul!! Vi skulle vara två och två och så fick man ett land och så skulle man skriva om det landets jul traditioner på engelska, as tråkigt. Jag fick vara med José´och vi fick U.S.A
SEn var det SO, det hände inte så mycket. Efter Son var det läxråd, för det var inget elevråd, Christin och jag gjorde engelska brevet, as tråkigt.
Sen var det svenska :) Vi i min grupp gick ner till sexans klassrum och redigerade filmen, den är ganska konstig XD Men den blir bra säger vi :P
Sen var det lunch och klockan i sexans klassrum gick fel så alla satt redan i matsalen när jag kom ner. Mirre skulle till läkaren och kunde inte sitta så länge i matsalen, men Lea, christin och jag satt till halv. SEn gick vi upp och kollade på Biljard turneringen, Djole tog det fett seriöst. SEn gick Christin och jag ner till Bilden och där var några tjejer från åttan och speade ett spel, det är en röst som säger typ en mening och så ska man skriva Och om man har fel så säger en bebis Nee och om man har  rätt säger en beis yess. 
Vi gick upp till oss klockan ett igen, och  alla tog fram alla kakorna. Lea och jag satte oss, vid Lea och så fick Can komma till oss. Vi skulle skära kakan i två halvor, och spara en halva, sen skule man dela den andra halvan och dela den i två fjärde delar och spara en, sen skulle man dela den i två åttondelar, sen spara en åttondel och av den andras ka man skära två sextondelar. JAg åt tre sexton delar, sen orkade jag inte mer :P Vi gav en bit till Ami och hon blev jätte glad :) 
SEn hade vi en jätte lång rast tills Non och under den ratsen så bråkade CAn och Marcus.L Sen kastade JOsé biljard kritan precis under mitt öga :( ajaj det gjorde rätt ont, hoppas det inte blir blått där iaf, gud vad pinsamt!!
På Non fick vi tillbaka Ekologi provet, jag fick 34,5p/38p!! MVG!! Jag är ganska glad. 
Efter skolan så sov jag, för jag var så trött.

Hej så länge ska snart se på Andra Avenyn :)

 

Engelska lektion:(

Nu sitter jag i data salen och tråkar, vi ska skriva om ett lands jultraditioner, as tråkigt.  Jag är med Jose. Snart är iaf lektionen slut :) Jag har inget och göra.

Det blev ett ganska kort inlägg nu ;P




Baka kaka :D

Måndag igen, helgen redan slut, fast det varit en ovanligt roig helg .D

Idag var det skola igen :( Första lektionen planerade vi bara, as tråkigt.
Det ända rolig var roligt var biden och gympan.
Efter skolan var jag med Lea och vi bakade kladdkaka till matten imorgon. Sen gosade vi med hennes katter,sen satt vi vid datorn och tittade på tV, sEn var jag tyungen att gå hem för att göra middag till Mamma och hfredrika (och jag)




RSS 2.0